twitter facebook linkedin mail
Careers Contact

SSM Health – Beaver Dam Clinic

Establish a market presence in the local community

EUA worked with SSM Health to design a new family medicine and specialty clinic that compliments their brand’s aesthetic.

To create efficient clinical practice areas, team work spaces are surrounded by patient exam rooms. This layout provides visibility and proximity to the exam rooms while keeping the care team in an open office layout with easy access to supplies, daylighting and views.

With an emphasis on patient and visitor experience, views to the exterior are provided in all waiting areas. The building incorporates clear wayfinding utilizing the reception desk and public stair as orienting elements. Patterns and color in flooring and wall materials emphasize interaction points and clinical entrances while flowing through the public spaces.

Sustainability and occupant well being are very important to SSM Health. WELL Building Standard concepts along with a high Energy Star rating were goals that were incorporated from the start of the project.