twitter facebook linkedin mail
Careers Contact

Lockheed Martin - Deer Creek Canyon*

Improve security, increase sustainability + implement designs to blend in with the original design

This client's goal was to increase security in the reception area while making the space feel comfortable and inviting to visiting dignitaries. The design team’s objective was to achieve the increased security in a classic and elegant manner, blending seamlessly with the existing lobby. Materials and systems were selected for their environmentally friendly elements to meet the client’s goal of using sustainable principles where possible. The building is located in the spectacular red rock formations of Deer Creek Canyon. The views from the lobby into the canyon are breathtaking and are the focal point of the design. To convey the history of the site in the Ken Caryl Valley and the building itself, the entry to the gallery features two sepia toned nine foot by 30 foot wide photographic murals which flank the guard station. The murals, along with a 1,500-gallon salt water aquarium and media displays, provide ample distractions for guests as they wait for their security clearance to enter the building.